Săptămâna aceasta, în cadrul comisiei pentru administrație din Camera Deputaților, am avut dezbateri aprinse pe tema proiectului de lege care vizează reducerea numărului de urși bruni. Am promis buzoienilor din zonele de deal și de munte că mă voi bate pentru a reuși să rezolv problema urșilor, iată că în sfârșit suntem aproape de acest lucru în Camera Deputaților.
Din păcate, în cadrul dezbaterilor am asistat la o serie de critici nefondate din partea reprezentanților USR, care au apelat la colegii lor de partid mascați în spatele unor așa-zise ONG-uri de mediu, fără a aduce argumente solide în discuție. Practic, ceea ce am înțeles din expunerea acestora este că nu cunosc realitatea din teren și nu le pasă de oameni.
Afirmarea că populația de urși ar fi dramatic afectată de această măsură este o glumă cinică în fața realității cu care se confruntă zilnic românii din zonele montane, unde pagubele produse de urși sunt semnificative. Este esențial să înțelegem că această măsură nu doar că protejează viețile și gospodăriile românilor, dar contribuie și la protejarea speciei de urs brun, prin menținerea unui echilibru.
Cunoscând foarte bine situația din județul Buzău, în special din zonele montane unde urșii pot fi văzuți chiar și în localități, am subliniat în repetate rânduri necesitatea acestei legi.
Sunt bucuros că raportul comisiei a fost unul pozitiv și sper ca și colegii mei parlamentari să înțeleagă importanța acestei legi pentru siguranța și sănătatea românilor.
Înainte de a critica, haideți să ne gândim la oamenii care trăiesc în frică și nesiguranță, la pagubele pe care le suferă și la echilibrul care trebuie menținut.